GENEL BİLGİ
Aşçılık programı, lise öğreniminden sonra iki yıllık bir eğitim sunmaktadır. Öğrenciler, ilgili meslek lisesi mezunları arasından sınavsız olarak ve bunun yanında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile seçilmektedir. Programa her yıl yaklaşık, 30 öğrenci alınmaktadır. Öğrenciler, zorunlu olan her dersi almak ve geçmek zorundadır. Aynı zamanda öğrencilerin mezun olabilmek için, en az 2.00 ortalamayı sağlamaları gerekmektedir. Bunun yanında öğrencinin mezun olabilmesi için, 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlaması da zorunludur.
AMAÇ
Aşçılık Bölümünün amacı, yiyecek ve içecek sektörü için kalifiye eleman yetiştirmektir. Programın diğer amacı, yiyecek ve içecek sektörünün ihtiyaçlarına göre, sektörün orta ve üst düzey yöneticilerine mesleki eğitim konusunda yardımcı olmaktır. 2002-2003 öğretim yılında eğitim faaliyetine geçen programda, iki yabancı dil bilen, bilgisayar kullanabilen, Türk mutfağı ile farklı mutfaklar hakkında yeterli bilgiye sahip, girişimci kişilik özellikleri olan Meslek Elemanı yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilere sadece teorik dersler değil, aynı zamanda uygulama dersleri de verilmektedir.
SUNULAN OLANAKLAR
Yüksekokulumuzda iki adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Öğrenciler, tamamı internet erişimine sahip bilgisayarları diledikleri zamanlarda kullanabilmektedirler. Ayrıca öğrenciler Üniversitemizin lisanslarını satın aldığı Word, Excell, SPSS, E-views gibi programları da bilgisayar laboratuvarındaki bilgisayarlar aracılığı ile kullanabilirler. Kampüsümüzde haftada 90 saat hizmet veren Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi bulunmaktadır. Açık olma süresi açısından Türkiye'de üniversite kütüphaneleri arasında ikinci sırada yer alan kütüphanemiz 12 bin metrekareyi aşan kullanım alanına sahip olup 25 adet çalışma odasının yanı sıra 10 adet okuma ve çalışma salonuna sahiptir. İki ayrı sergi salonunun da yer aldığı kütüphane 700 kişilik oturma kapasitesine sahiptir. Her yıl en az 10.000 kitabın kazandırıldığı kütüphanemizin kitap sayısı 150 bini geçmiştir. Kaynakların çoğu Türkçe ve İngilizcedir. İnternet üzerinden erişilen veri tabanları sayesinde öğrenciler ve öğretim üyeleri internetteki bilgi kaynaklarına rahatça ulaşabilmektedirler. Kütüphaneden, Üniversitedeki herkes ücretsiz olarak yararlanabilir. Ödünç kitap almak için tek ihtiyacınız olan şey öğrenci kimlik kartınızdır. Ayrıca kampüsümüzde çeşitli kültür ve spor kulüplerin faaliyet gösterdiği bir merkez ile açık ve kapalı spor alanları ve kapalı yüzme havuzu mevcuttur. Bunların yanı sıra öğrencilerin yemek ihtiyaçlarına cevap veren Üniversite Yemekhanesi ve ayrıca çeşitli özelliklerdeki lokanta ve kafeteryalar öğrencilerimizin hizmetindedir. Buralarda aynı zamanda bölümle ilgili uygulama dersleri de yapılmaktadır. Bunlardan başka kampusümüzde ve şehrimizde uygulama derslerinin yapıldığı bir çok tesis bulunmaktadı