GENÇ AŞÇILARIN KULUBU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GENÇ AŞÇILARIN KULUBU

http://.www.gencascilar.yetkin-forum.com
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 içbaklalı enginar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Murat TÜTÜNCÜ
Aprenti
Aprenti
Murat TÜTÜNCÜ


Erkek Mesaj Sayısı : 12
Nerden : ALAÇATI/ÇEŞME
Kayıt tarihi : 28/05/08

içbaklalı enginar Empty
MesajKonu: içbaklalı enginar   içbaklalı enginar Icon_minitimeSalı Haz. 03, 2008 2:23 pm

Malzemeler:
4 adet enginar
500 gr taze bakla
1 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limonsuyu
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam dereotu
tuz

Hazırlanışı:
Enginarları kabaca doğrayıp,kararmaması için limon sıkılmış su dolu kaba atın, iç baklaları ayıklayın, Kaynayan suya atıp 2-3 dakika bekledikten sonra çıkarın. Her bakla tanesinin dışında kalın bir kabuk daha bulunur. Bu kabuğu parmağınızla bastırarak soyun. Soğanı ince ince kıyın. Küçük bir tencerede zeytinyağı ile kavurun, içine iç baklayı atıp 5 dakika pişirin, Doğranmış enginarları, limon suyunu, un, tuz, şekeri koyup karıştırın, Enginarların üzerini çok az gelecek kadar kaynar su dökün. Kapağını yarım kapatarak, orta ateşte pişmeye bırakın. Enginar çabuk pişen bir sebze olduğu için arada kontrol edip, pişince ocaktan alın. Soğuyunca dereotu serperek servis yapın. Bu yemeği paylaştırıp, üzerine dereotu serpebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
içbaklalı enginar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GENÇ AŞÇILARIN KULUBU :: TARİFLER PÜF NOKTALAR VE FAYDALI BİLGİLER :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: