GENÇ AŞÇILARIN KULUBU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GENÇ AŞÇILARIN KULUBU

http://.www.gencascilar.yetkin-forum.com
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ZENCEFİLLİ ELMALI KEK

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Murat TÜTÜNCÜ
Aprenti
Aprenti
Murat TÜTÜNCÜ


Erkek Mesaj Sayısı : 12
Nerden : ALAÇATI/ÇEŞME
Kayıt tarihi : 28/05/08

ZENCEFİLLİ ELMALI KEK Empty
MesajKonu: ZENCEFİLLİ ELMALI KEK   ZENCEFİLLİ ELMALI KEK Icon_minitimePtsi Haz. 02, 2008 2:32 pm

MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-3 adet ekşi elma
1 silme çay kaşığı tarçın, (isteğe bağlı olarak azaltabilirsiniz.)
1 silme çay kaşığı zencefil, (isteğe bağlı olarak azaltabilirsiniz.)
1 çorba kaşığı pudra şekeri (üzerine)


YAPILIŞI:

Yumurtalar şekerle 5 dak çırpılır.
Yoğurt, sıvıyağ ilave edilerek karıştırılır.
Başka bir kapta un, kabartma tozu, tarçın, zencefil ve vanilya karıştırılır ve bu karışım yumurtalı karışıma ilave edilir.
Yağlanmış tepsiye dökülür. ( bu malzemeler yaklaşık 26 cm çaplı borcam tepsi için)
Elmalar ikiye bölünür. Kabukları soyulur ve yarım elmalar tam kesilmeyecek şekilde dlimlenir. Kesik yerleri üste gelecek şekilde kekin üzerine bastırılır. Elmalar hamurun üzerinde gözüksün.
Daha sonradan kek önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirirlir. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ZENCEFİLLİ ELMALI KEK
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GENÇ AŞÇILARIN KULUBU :: TARİFLER PÜF NOKTALAR VE FAYDALI BİLGİLER :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: