GENÇ AŞÇILARIN KULUBU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GENÇ AŞÇILARIN KULUBU

http://.www.gencascilar.yetkin-forum.com
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Murat TÜTÜNCÜ
Aprenti
Aprenti
Murat TÜTÜNCÜ


Erkek Mesaj Sayısı : 12
Nerden : ALAÇATI/ÇEŞME
Kayıt tarihi : 28/05/08

Yufkalı Kadayıf Tatlısı Empty
MesajKonu: Yufkalı Kadayıf Tatlısı   Yufkalı Kadayıf Tatlısı Icon_minitimePtsi Haz. 02, 2008 2:16 pm

Malzemeler:
• 3 yufka
• yarım kg kadayıf
• 1,5-2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 5 su bardağı toz şeker
• 3,5 su bardağı su
• yarım limon suyu
• kaymak
Hazırlanması:
1. Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu döküp bir taşım daha kaynatın, altını kapatıp ılınmaya bırakın.
2. Kadayıfı bir borcama alıp elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.
3. Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine kadayıfın üçte birini yayın. Kadayıfın üzerine cevizin üçte birini serpin. Yufkayı dikkatlice rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin.
4. Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizin. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin. (ya da en baştan tereyağını eritip tel tel açtığınız kadayıflara yedirin, daha sonra bu kadayıfları yufkaya serin.)
5. Aynı işlemi diğer 2 yufka için de tekrarlayın. Kadayıfları önceden ısınmış 200C fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. (iyice kızarmazsa şerbeti döktüğünüzde tatlınız beyaz olur.)
6. Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Bir müddet sonra tatlıları dikkatlice ters çevirin. (böylece üstü de şerbeti iyice çeksin.)
7. Kaymakla servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Yufkalı Kadayıf Tatlısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GENÇ AŞÇILARIN KULUBU :: TARİFLER PÜF NOKTALAR VE FAYDALI BİLGİLER :: Püf Noktalar-
Buraya geçin: