Meşhur Japon Yemekleri [değiştir]
YakitoriAkaşi-yaki 明石焼き, Ahtopot-Parçaları içeren yumurta topcukları.
Çanko-nabe ちゃんこ鍋, Nabe stiline göre. Sumo-Güreşçilerinin yedikleri proteinden zengin olan türlü.
Donburi 丼, Sebze, et veye başka içerikli pilav yemeği.
Gyōza 餃子, Et ile doldurulmuş Çin usulu hamurişi.
İşiyaki 石焼き
Karē カレー, Hintlerin Curry'sinin Japon versiyonu.
Kuşiage 串揚げ
Maki 巻き, Pilav üstü Deniz-Otu Sarması.
Miso Çorbası 味噌汁, Miso ve DaŞi ile yapılır.
Nabe 鍋 veya O-Nabe, bir Japon türlüsü, yenilirken pişirilir.
Oden おでん, Türlü şekili.
Okonomiyaki お好み焼き, Lahanalı hamur işi.
Saşimi 刺身, Çiğ balık
Şabu Şabu しゃぶしゃぶ, Çok ince kesilmiş et dilimleri masanın üzerinde duran ve kaynayan bir suyun içine bir iki saniye tutulur ve yenir.
Sukiyaki すき焼き, Türlü
Suşi 寿司, Ekşi pilavlı çiğ balık ve sebze.
Takoyaki たこ焼き, Ahtopotlu hamur işi.
Tempura 天麩羅, Fritözden balık ve sebze.
Teriyaki 照り焼き, Pişirilmeden yağ içinde turşu yapılmış et.
Tonkatsu とんかつ, Domuz eti kızartması.
Yakitori 焼き鳥, Tavuk eti Şiş Kebabı