GENÇ AŞÇILARIN KULUBU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GENÇ AŞÇILARIN KULUBU

http://.www.gencascilar.yetkin-forum.com
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ÇİN MUTFAĞI

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
MYSTERYCHEF
Dömi Chef
Dömi Chef
MYSTERYCHEF


Kadın Mesaj Sayısı : 82
Kayıt tarihi : 27/05/08

ÇİN MUTFAĞI Empty
MesajKonu: ÇİN MUTFAĞI   ÇİN MUTFAĞI Icon_minitimePtsi Haz. 02, 2008 10:56 am

ÇİN MUTFAĞI


Dünyada en çok beğenilen mutfakların başında gelen Çin Mutfağı bölgelerine göre birbirinden farklılık gösterir.

Çinlilerin kendilerine özgü yemek pişirme, hazırlama ve servis yapma yöntemleri vardır. Kızartma ve buharda pişirme en çok kullanılan yöntemlerdir. En büyük özelliği yemeklerin çabuk pişirinmesidir.Çok yüksek ateşte ve Wok denilen tavalarda pişirilir. Çin yemekleri genellikle lokma büyüklüğündedir. Yemek çabuk pişirildiği için besin değerleri ölmez ve sebzeler gevrek kalır.

Çok çeşitli baharat ve soslarla değişik ve hoş aromalı tatlar yaratılır. Yemeklerde soya yağı kullanıldığı ve genelde sebze ağırlıklı olduğu için salığa en faydalı mutfaklardan biridir.

Tatlı çeşitleri de oldukça fazladır. Tatlılar alışık olduğunuz gibi değil, meyveyle hazırlanmış hafif tatlılar şeklindedir.

Çin mutfağında ekmek yoktur, ekmek yerine yemeklere buharda pişmiş pirinç eşlik eder. Yemek süresince genellikle çay içilir. Önemli yemek davetlerinde ise pirinç şarabı sunulur
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
canngizz
Aprenti
Aprenti
canngizz


Erkek Mesaj Sayısı : 10
Kayıt tarihi : 27/05/08

ÇİN MUTFAĞI Empty
MesajKonu: ginger   ÇİN MUTFAĞI Icon_minitimeC.tesi Ağus. 30, 2008 4:05 pm

çin mutfagında tatlı türünün gelişmiş oldugunu yeni öğrendim paylasım için saol canım....GiZeM-Li
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ÇİN MUTFAĞI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GENÇ AŞÇILARIN KULUBU :: TARİFLER PÜF NOKTALAR VE FAYDALI BİLGİLER :: Püf Noktalar-
Buraya geçin: