1.yemeğin çabuk pişmesi için;buzdolabına konmaz.kabıyla birlikte içine
iki tatlı kaşığı tuz atılmış soğuksuyaoturtmak gerekir
2.yemek ateşten alındıktan sonra kapağın hemen açılmaması gerekir.aksi halde
yemek sağuduktan sonra kapağının kapanması gerekir
3.sebzeler küçük küçük doğranmalıdır böylelikle hem vitamin kaybı önlenir.hemçabuk pişmesi sağlanır.
4.patateslerin kararmadan pişirilmesiiçin:pişme suyuna 1 çorba kaşığı sirke konulması gerekir.
5.Sert etlerin çabuk pişmesi için tencrenin içine bir parça et atılır.
6.limonun kurumasını önlemek için.küçük bir tabağa 1 tatlı kaşığı şirke konur. limonun kesik tarafı tabağa gelecek şekilde yerleştirilir.
7.patlıcan kızarırken kararmaması ve fazla yağ çekmemesi için 10 dk kadar tuzlu suda bekletilmelidir.
8.domatesi kolayca soymak için kaynar suya batırıpçıkartmak gerekir.
9.tavuğun nar gibi kızaması için pişmesine yakın,üzerine tuzlu su sürülür.veya yogurtsürülür.